• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

My 100 Post On Blogspot

Wednesday, January 11, 2012


Yeapp. Ni la dia post aku yang keseratossss 100!!. Muahaha. Baru 100? Peh malas betol budak nih. Ntah ape la dia tulis. Blog dah bertaun baru seratus? Huhu Aku sedih..tp nk wat cane,mmg xnk wat pape pon.Muahahaha

Minggu ni minggu xm. Hari ni start 1st day exam. Baca bagai nk gila, tapak tangan nota sentiasa ada, tp soalan maut smpi aku xpyh tgk tapak tangan pun boleh jawab. BOLEH tu dalam erti kate lain GORENG!!! Hahaha macam x biasa.. Semua ilmu dari fizik kimia bio yang aku rasa xde kene mengena ngan subjek tu pon masuk. Nama pon GORENG.Muahahaha

Exam petang lak, English. 4 smpi 6 tp mcm biasa, kul 5.10 dah angkat kaki. Soalan budah Form 5 jer kot. Tu pun kira lewat sebab termenung ngan dok ushar amoi 2 seat depan aku. Dari blakang lawa bila lalu depan Ok laa. Amoi..

Ptg lak gi men Frisbee ngan pegi Gym. Penat giler. Malam lak..tgk Terenggaru Vs Perak, Ganu kaloh Muahahaha. Gelak kn sama housemate Ganu ku.



Dua tiga hari ni aku rasa macam aku dah x dok kat Msia lagi, lebih tepat Bumi. Aku dok pikir, pikir dan pikir je pasal dunia lain. Macamana la agaknya dunia lagi satu tu.. ada gak ke manusia macam kita? ada ke rumah2, bangunan tinggi langit, kereta, motor, kapal terbang?? Hmm... Aku tak rasa la dunia lain tu wujud, alien pon xpernah nmpk walaupun banyak je kes UFO. Kenapa diorang datang pn banyak dah kajian dibuat. Aku xpayah la sibuk nk taw kan..huhu

Blog bersarang kerana KPOP

Sunday, January 08, 2012

Muahahaha kerana malas dan malas ni la jadinyer. Blog sah bersarang. Sorang pn dah xdatang dah. Yang ada pon robot2 blogwalking.hahaha lantak la.. Blog bersarang tp orangnye ade jer. Cuma nak tanak update jer. Update larr??? Naahh tgk lah. Aku sibuk mende lain lar. Dari game, study hingga la melayan drama kpop as well as variety diorang. Pastu lagi byk masa habis dok update lagu2 kpop.

Aku satu je la xsuke.. Ada orang cukup x senang aku dengar/tengok/baca pasal kpop nih. Ape masalah diorang pn aku xtaw. Memang la xelok. Tapi xde la xelok sampai teruk giler2. Mana lagi elok? Dok rumah layan Running Man ke, keluar malam ngan bohsia xbalik2 rumah? Orang kate kpop ni xelok tgk pompuan nari2 memang la..abis tu artis melayu kite xde menari2? Aku rasa xde la terok sgt dari ada orang tu yang 24 jam abiskan masa bukak porn ngan layan gmbar blue. Ade je. Jgn tipu xde. Budak darjah satu pun skrg dah taw ape tu seks.

So, aku sebagai peminat kpop ni terasa la kecil hati. sampai dihina2 minat aku. ape salah aku huhu. Bukannye aku kacau hidup orang.. Minat tgk dengan dengar jer. Salah ker.. Ada yang cakap lagu kpop ada unsur2 syirik la, illuminati la, kalo dok slow kan or laju kan ada maksud tersembunyi la..ada part2 lagu yang diulang2 sebenarnye ada maksud lain la.. Yang pegi ngade2 slow n lajukan tu buat ape.bengong Orang buat lagu susah2 sedap je kate xelok.

Nak bandingkan Kpop ngan lagu Malaysia. Pehh jauh langit ngan bumi. Setahun kalo dok tgk AJL berape kerat je lagu baru yang best. Berapa kerat je lagu Malaysia keluarkan banding artist2 korea yang tiap bulan sentiasa keluar lagu baru. Competition antara diorang sangat tinggi. Music Bank, Inkigayo, dan macam2 lagi show ada. Malaysia?? Ek elehhh Muzik Muzik jer?? Please la Malaysia..aku harap2 la sangat korang punya industri music improve. Tapi sejak 2-3 tahun ni makin lama makinnn teruk. Nasib baik la ada AF dulu..ok la jugak. Keluar la sikit 2-3 lagu best hasil pelajar2 AF tuh. Nasib baik jugak la ada artis yang berani keluar sendiri macam Yuna tuh. Kalo x teros senyap la Music Malaysia.

Congrat jugak kat beberapa band underground. Aku taw ramai berbakat tapi ntah kenapa x diangkat. Orang Malaysia aku rasa dah bosan ngan music Malaysia. Tu sebab xleh salahkan kalo lagu2 indon lebih femes, lagu2 korea lagi femes dari lagu2 melayu. Sebab nye? aku rasa kualiti xbagus ngan xbanyak lagu di producekan. Komposer mana? Malaysia ni xde komposer lain ker? Balik2 muka dan nama yang sama jerr. Ape diorang ni ada main muslihat ker..macam tutup peluang komposer baru or halang komposer baru dari buat lagu? Ntah aku xtaw sebab aku dah lama x ushar pasal music malaysia nih

Sebagai bukti aku xikuti music malaysia, semalam aku baru kenal najwa latip ngan lagu muka buku. lagu ape pun aku xtaw. dengar sikit2 jer. xpernah dengar full pon sebab mcm ntah pape. satu je la aku puji. dia berani keluar lagu. berani tu dah kira point la bagi aku. sedap x sedap belakang citer. at least tambah la jugak jumlah lagu keluar kat msia nih. nk harap artist lain? peh bertahun nk tggu album keluar.

Kutuk pun memang aku kutuk. tapi pikir la kenapa aku kutuk. ak xkn kutuk kalo benda xbetol. ak harapkn yang terbaik. dan ak pcy malaysia mampu buat lebih baik dan mungkin mampu setanding dunia kpop. mungkin satu hari nanti orang kora pulak dok terkinja-kinja nk dengar lagu melayu. jadikan artis kita idola, banyak performance dibuat luar negara, world tour la pulak..pehh time tu bangga jadik anak malaysia.
Kenapa aku percaya Malaysia Boleh?? Sebab kalo tengok stage Muzik2 sekarang, sebijik macam stage Korea 20 tahun dahulu (zaman lagu trot korea). So mungkin 20 tahun akan datang impian tu jadi kenyataan.

Akhir kate, Blog aku, Aku punya suke la nak kate ape. MUAHAHAAHA

Prima U1 Shah Alam Berhantu??

Friday, December 23, 2011


Semalam aku dengar cerita.. Kawan kepada kawan aku kene kacau. Dia tingkat 14 nampak Bayang perempuan kat tangga. SERAM!
Lagi sorang pulak tengah mandi, tetiba dia rasa ada orang pegang rambut dia. SERAM!
Lepas tu semalam rumate aku keluar rumah. Tak lama lepas tu dia balik. Kemudian dia tanya aku. "Aidil, ko panggil aku ker??"
Aku jawab la ' Tak la. Aku tengah main game nih"
Dia pun buat xtaw je la. Aku pun sama. Dia pun keluar balik.

Xlama lepas tuh Dia balik. Dia cakap pak guard prima u1 tahan dia sebab access card. Yang tambah pelik, dia 2 orang naik lift. Time dalam lift pak guard suruh dia turun tunjuk access card. Kawan dia naik dulu sebab hantar helmet. Dia pulak turun bawah. Then pak guard tanya.

'Mana kawan awak lagi dua orang tu??'

SERAM! sape orang ke-3??

Then dia pun naik atas. Tiba2 lift berenti tingkat 18. Lepas tu dia x naik..dia teros turun sampai Basement B1!!!

Seram sejuk dah kawan aku tu. Dia x pikir ape, teros naik balik tingkat 23 (rumah kitorang)


Agak2 korang la..PRIMA U1 SHAH ALAM ni berHANTU kerrr????????

Kawan Kahwin Sudah

Sunday, September 18, 2011



Selamat Pengantin Baru Alia & Iszuddin!!
Semoga perkahwinan korang berkekalan hingga akhir hayat..

16 september 2011 Nikah
17 september 2011 Bersanding rumah pengantin perempuan
18 september 2011 Majlis rumah pengantin lelaki

Kawin jugak member aku ni..macam x percaya je yang kawan aku, kawan sekolah rendah aku, best fren aku ni dah kawin.haha

Sebabkan diorang, aku pulang ke felda ayer hitam dari shah alam, daha datang dari kedah, kitorang bertungkus lumus mendatangkan diri ke majlis diorang.
Semua penat lelah tu berbaloi gak bila tengok diorang disandingkan di atas pelamin. hehehe

Kamera memang xberhenti ambik gambar, handphone xperia aku pon join sekaki walaupun xde la excited sangat..malu ngan camera nikon dan canon power hahaha

Pape pun..majlis sume berjalan dengan lancar dan xde la kes2 orang datang mengamuk ka, ape ke...

Harap2 lepas ni walaupun diorang dah kawin, kawan jangan dilupakan.hehe kita kan BFF kn kn Ewan, Daha, Alia, Azie, Dilah :p sekarang tambah lagi sorang Din ^_^





Merapu KPOP Wehhh

Monday, August 22, 2011



Huaaa...saje update blog sebab tengah mood nak merapu.hahaha. Ok,mmg da lama x update. Busy la konon. blehh.. Malas sebenarnyer..tp xpela..nak wat camne.

So, sekarang life macam biasa.. Mid semester exam baru je habis, Lega.. tapi result tak taw la camne..rasa xde la dapat 4.0 cam dulu. (dulu pon xpenah dapat.wakakaka) Exam susah giler..jawab boleh masa je x cukup, kira lack of skill on answering exam la katakan..

So habis je exam, aku cuti sendirik selama seminggu di rumah. Yep..seminggu, buat macam MSU ni bapak aku yang punya.muahahahaha. Jahat siot aku..hehe tapi nak wat camne..kat rumah best dowh..sahur makan best, buka lagi la best, pastu duduk 24jam men psp jer ngan layan channel KBS World.hahhaa

Naik je minggu depan ha..amik ko...assignment berjela bebeh.. Ada 5 assignment nak kene buat. Hahaha padan muke aku kn kn kn..nak sangat ponteng klas. Harini, dah siap 4..lagi satu group punye keje so biarlah dulu. Penat pulun weh sabtu ahad lepas.

Duit ptptn dah masuk..dapat 1500 jer so sebulan dalam 200+ je kot. Cukup wat bayar rumahh sewa je la.. Makan,minyak moto ntah la.. Nak keje part time lom datang seru.hehehe Aisehmen...aku baru je cadang nak beli hp baru, tablet baru, baju baru, kasut baru...bila tgk duit ciput..tros padam hasrat di hati huhuhu..

Lately, aku busy dengan korea..err aku memnag sentiasa busy ngan kpop tapi ni yang lately,mananya dalam minggu lepas.hehe Banyak nak update la hard disk kpop aku. Habis sume group aku jelajah. Dari laki sampai pompuan. 2PM, 2AM, Beast, ss501, Bigbang, CN Blue, SNSD, Kara, After School, 2NE1, bla3..sampai group yang baru debut pon aku survey macam Boyfriend, Dal Shabet, ngan Girl's Day. Hahaha giler kpop siot.

Dalam banyak2 tu aku paling layan lagu2 ni:
Park Bom (2NE1)

Park Bom (2NE1) - Don't Cry
Song Jieun (Secret)
Song Jieun (Secret) - Going Crazy
Secret Zinger-Han Sunhwa-Hyosung-Song Jieun
Secret - Starlight Moonlight
2NE1 Minzy-CL-Dara-Park Bom
2NE1 - Lonely
T-ARA
T-ARA - Roly Poly
Yong Hwa CN Blue

Jung Yong Hwa (CN Blue) - Heartstrings
After School
After School - Shampoo.

Haa..ni list yang aku slalu dok ulang2 minggu lepas. Layan gak la..
Yang kumpulan 2NE1 tu aku baru je kenal. Diorang baru je mula comeback so tu yang aku baru nak kenal. Dulu penah dengar tapi ala..sebab kumpulan baru aku pon malas nak layan.. Yela..takot kenal2 pastu bubar..macam kumpulan Girl's Day tu..baru 2 bulan debut, 2 orang keluar..ape cer??
Bekah After School
Yang paling paling paling aku sedih..aku dapat news yang BEKAH ahli kumpulan After School keluar dari group. Dia keluar sebab nak teruskan cita2 dia dalam Designer. Harap dia berjaya la.
So sekarang After School tinggal 8 orang jer. Yang paling latest masuk ialah E-young, dia sumpah power maen alat musik. Dengar2 7 alat musik dia leh main.
E-Young After School

Oooo kalo nak citer kpop sampai esok x habis. aku stop cini je la..hehehe puas merapu..nak sambung keje yang x berapa nak siap..chowwww

Exam Hari ni: Programming

Thursday, August 04, 2011

Salam

Baru bangun tido tak tahu nak buat ape.. Hari ni macam biasa, minggu exam so akan dihabiskan berperang dengan buku lagi.. aaaa

Subject exam hari ni ialah Programming, sumpah susah dan memang bahasa alien kalo belajar. Tapi agak menarik kalo dah pandai guna. contoh paling mudah:

--------------------------------------------------------------
#include < iostream >
using namespace std
int main ()
{
cout < <"Hello Bloggers!!"< < endl;


cin.get ();
return 0;
}

-------------------------------------------------------------

Nanti bila nak run program dia keluar gini jer: Hello Blogger!! haha simple jer kan? simple la sangat.
Tu belom part susah time nak kena programkan calculation, nak kene setkan range, set kan name, nak check syntax error ke x, pergh..memang aku tabik spring la sape yang jadi programmer nih.

Exam kul 4pm-6pm so kejap lagi nak g library nak study group. Study sorang2 memang alamatnye putih mate je la dalam xm hahaha.

chow

Teringat Kisah Lama

Wednesday, August 03, 2011

Salam

Hari ketiga puasa. Hari ketiga aku bertungkus lumus bergelumang dengan buku dan nota. Mid Semester exam lah katekan. So far so good.Ada soalan yang boleh jawab, ada yang x boleh jawab, kira 50-50 la susahnyer. Rasanya result pun ala2 takat lulus je kot. Better than fail, tapi ak tetap nak yang terbaikk.

Puasa puasa..yang ditunggu2 time nak buka ngan sahur.. Aku sahur pagi ni macam biasa, nasi ngan lauk2 rumate beli kat luar..tinggal hulur duit jer huhuhu.. Buka pun sama, beli kat luar..tapi sampai bila nak beli2??
Sehari rm5 sebulan xke rm150? adehhh duit aku makin sikit..bila la ptptn nak dapat huhu nak harap duit simpanan time aku kerja dulu mana leh tahan.

Minggu lepas ngan minggu ni aku kerap termenung jauh. jauh sejauh2 nye la. Aku teringat kenangan2 lama. Mula2 aku teringat tempat Cameron Highland. Tak tahu la kenapa, tapi memang teringin sangat pegi situ. Mungkin sebab aku banyak kenangan kat situ. Aku rindu ngan kawan2 lama, mana diorng aku pun xtaw. Nombor sah2 ilang, hp aku banyak kali rosak.

Pastu aku teringat Genting Highland plak..dulu tiap hujung tahun aku selalu pergi, tapi sekarang dah xpergi dah. Yela, duit xde, busy belajar, kalo dulu busy kerja, time kerja mane dapat cuti.huhuhu
Baru nak jadikan benda tu aktiviti tahunan aku hahaha. Aku still xpuas ati sebab xdapat main indoor kat situ. xpe harap2 nanti bleh pergi.

Then aku teringat beberapa tempat rekreasi yang pernah aku pergi, sungai2..aku xingat sungai ape..dulu penah pegi situ mandi manda..arghh kenapakah aku teringat kisah lama??
Aku rasa aku kene bercuti kot..yela dah lama x keluar lepak jalan2..

Paling terbaru aku teringat org yang aku ada ati ngan dia dulu. crush la crush, hahaha tp xpenah confess. ntah macamana la dia ekk. dah jarang dah nampak dia. dulu selalu jer nmpk. agak pelik la pulak kalo aku tetibe nak jumpe dia. pelik x? xpelik? da beberapa bulan xjumpe tetibe nak jumpe..ntah la.

Ok la..nak sambung study. Wish me luck!!!

p/s: Terasa seperti hidup diantara dunia nyata dan alam fantasi.

Kisah Hari Ini 27/7

Wednesday, July 27, 2011

Jom merapu..

+ Bangun pagi pukul 4.50am study programming konon nak tunjuk yang aku pandai kat kelas kul 8a.m nanti.
+ Tidur sekejap dan sedar pukul 9.30am buatkan usaha nak berlagak hancur berkecai.

+ Datang kelas seterusnya tepat jam 10a.m
+ Hanya untuk menunggu tips exam next week yang diberitahu sejam kemudian. tau aku dtg lmbt jer

+ Then masuk kelas 2D pukul 12pm dan belajar tentang 3D environment.
+ Keluar kelas awal sebab xde bende nak buat dah lagi,
+ datang balik ke kelas yang sama pukul 4pm selepas sedar pendrive+kunci rumah aku tertinggal kat computer lab itu. Dan sah2 ilangnya tak kembali~~ huhu

+ Dengan mood sedih, lepak kat Giant Seksyen 13. Mula2 keluarkan duit..
+ Kemudian dapatkan balik sim card maxis aku yang hilang dek hp tercicir minggu lepas.
+ Ternampak kedai gunting rambut, berfikir 8 kali dan akhirnya tanpa disedari aku dah ada kat kerusi gunting rambut.

+ Balik rumah dengan perasaan bercampur baur..
+ Singgah kedai runcit beli air feveret Bliss ngan beli aiskrim.lantakla..aku nak melantak sorang2 huhu

+ Dok depan laptop bukak fb cuma nak check notification pasal org post kat blog.
+ Ntah macamana aku terblogwalking sekali baca pasal bolasepak negara, kes pembunuhan kat norway, budak 10 jari, dan kisah2 merapu orang lain. Thanks to u all blogger sebab bagi aku hari yang penuh informasi.

+ Tak tahu nak buat ape, ingin baca nota utk quiz esok tesangat la poyo kalo baca sekarang. At least 2 jam sebelum kelas baru baca baru syok.
+ Tu yang menulis kat blog nih.

+ Ok.nak post dan buat benda lain.
+ Maybe bukak twitter dan ...aku xtaw ape akan jadi..i will become lost in that world hahaha


adios~

 
  • NetworkedBlogs

  • Blogger Community

    Ourbloggerlists

    BlogMalaysia.com

    Blogged.my
    Personal blogs
  • My Blog List

  • Blog Archive

    Gengblogger