Posts

It's been a while..

Image
Hello!

Wah dah tahun 2017 sekarang, nak masuk tahun 2018 dah.
Lama gila aku tak bukak blog or tulis blog.
Rasa tak ramai geng blogger aku masih keep blogging
Cuma ada seorang ni je la ben Ashaari
Zaman aku blogging dlu, dia baru je berjinak2 dgn blog.
Siap buat macam2 contest..
Aku join contest 1000 link apetah dulu..
FUUH sekarang Ben dah power. Top blogger Malaysia dah haha
Gempak2

Aku belek2 la gak blog aku ni..
Kelakar jugak baca entry2 lama hahaha
Last post 2012, which is 5 tahun lepas..
Masa tu umur ak 24 tahun..
Zaman tu kerja Saba Restaurant
Family duduk dengkil, rumah kayu kecik jer, sewa dalam 150 sebulan..

Tapi tak lama lepas du ayah dapat rumah flat goverment kt presint 5, so ok la sikit.
Duduk sana dekat 4 tahun gak la..
Sekarang family dah pindah Johor, ayah dah pencen haha.

Blog ni serius jadi makin Legend haha.
As the blog title said: Legendary Tales of Skycatcherz
Post2 lama ada yang best, ada yang tak best.
Kadang kelakar plak aku dengan diri aku sendiri yg dulu.
Childish gila haha

Dan a…

My 100 Post On Blogspot

Image
Yeapp. Ni la dia post aku yang keseratossss 100!!. Muahaha. Baru 100? Peh malas betol budak nih. Ntah ape la dia tulis. Blog dah bertaun baru seratus? Huhu Aku sedih..tp nk wat cane,mmg xnk wat pape pon.Muahahaha

Minggu ni minggu xm. Hari ni start 1st day exam. Baca bagai nk gila, tapak tangan nota sentiasa ada, tp soalan maut smpi aku xpyh tgk tapak tangan pun boleh jawab. BOLEH tu dalam erti kate lain GORENG!!! Hahaha macam x biasa.. Semua ilmu dari fizik kimia bio yang aku rasa xde kene mengena ngan subjek tu pon masuk. Nama pon GORENG.Muahahaha

Exam petang lak, English. 4 smpi 6 tp mcm biasa, kul 5.10 dah angkat kaki. Soalan budah Form 5 jer kot. Tu pun kira lewat sebab termenung ngan dok ushar amoi 2 seat depan aku. Dari blakang lawa bila lalu depan Ok laa. Amoi..

Ptg lak gi men Frisbee ngan pegi Gym. Penat giler. Malam lak..tgk Terenggaru Vs Perak, Ganu kaloh Muahahaha. Gelak kn sama housemate Ganu ku.



Dua tiga hari ni aku rasa macam aku dah x dok kat Msia lagi, lebih tepat Bum…

Blog bersarang kerana KPOP

Image
Muahahaha kerana malas dan malas ni la jadinyer. Blog sah bersarang. Sorang pn dah xdatang dah. Yang ada pon robot2 blogwalking.hahaha lantak la.. Blog bersarang tp orangnye ade jer. Cuma nak tanak update jer. Update larr??? Naahh tgk lah. Aku sibuk mende lain lar. Dari game, study hingga la melayan drama kpop as well as variety diorang. Pastu lagi byk masa habis dok update lagu2 kpop.

Aku satu je la xsuke.. Ada orang cukup x senang aku dengar/tengok/baca pasal kpop nih. Ape masalah diorang pn aku xtaw. Memang la xelok. Tapi xde la xelok sampai teruk giler2. Mana lagi elok? Dok rumah layan Running Man ke, keluar malam ngan bohsia xbalik2 rumah? Orang kate kpop ni xelok tgk pompuan nari2 memang la..abis tu artis melayu kite xde menari2? Aku rasa xde la terok sgt dari ada orang tu yang 24 jam abiskan masa bukak porn ngan layan gmbar blue. Ade je. Jgn tipu xde. Budak darjah satu pun skrg dah taw ape tu seks.

So, aku sebagai peminat kpop ni terasa la kecil hati. sampai dihina2 minat aku.…

Prima U1 Shah Alam Berhantu??

Image
Semalam aku dengar cerita.. Kawan kepada kawan aku kene kacau. Dia tingkat 14 nampak Bayang perempuan kat tangga. SERAM!Lagi sorang pulak tengah mandi, tetiba dia rasa ada orang pegang rambut dia. SERAM! Lepas tu semalam rumate aku keluar rumah. Tak lama lepas tu dia balik. Kemudian dia tanya aku. "Aidil, ko panggil aku ker??" Aku jawab la ' Tak la. Aku tengah main game nih" Dia pun buat xtaw je la. Aku pun sama. Dia pun keluar balik.
Xlama lepas tuh Dia balik. Dia cakap pak guard prima u1 tahan dia sebab access card. Yang tambah pelik, dia 2 orang naik lift. Time dalam lift pak guard suruh dia turun tunjuk access card. Kawan dia naik dulu sebab hantar helmet. Dia pulak turun bawah. Then pak guard tanya.
'Mana kawan awak lagi dua orang tu??'
SERAM! sape orang ke-3??
Then dia pun naik atas. Tiba2 lift berenti tingkat 18. Lepas tu dia x naik..dia teros turun sampai Basement B1!!!
Seram sejuk dah kawan aku tu. Dia x pikir ape, teros naik balik tingkat 23 (rumah kitora…

Kawan Kahwin Sudah

Image
Selamat Pengantin Baru Alia & Iszuddin!! Semoga perkahwinan korang berkekalan hingga akhir hayat..
16 september 2011 Nikah 17 september 2011 Bersanding rumah pengantin perempuan 18 september 2011 Majlis rumah pengantin lelaki
Kawin jugak member aku ni..macam x percaya je yang kawan aku, kawan sekolah rendah aku, best fren aku ni dah kawin.haha
Sebabkan diorang, aku pulang ke felda ayer hitam dari shah alam, daha datang dari kedah, kitorang bertungkus lumus mendatangkan diri ke majlis diorang. Semua penat lelah tu berbaloi gak bila tengok diorang disandingkan di atas pelamin. hehehe
Kamera memang xberhenti ambik gambar, handphone xperia aku pon join sekaki walaupun xde la excited sangat..malu ngan camera nikon dan canon power hahaha
Pape pun..majlis sume berjalan dengan lancar dan xde la kes2 orang datang mengamuk ka, ape ke...
Harap2 lepas ni walaupun diorang dah kawin, kawan jangan dilupakan.hehe kita kan BFF kn kn Ewan, Daha, Alia, Azie, Dilah :p sekarang tambah lagi sorang Din ^_^




Merapu KPOP Wehhh

Image
Huaaa...saje update blog sebab tengah mood nak merapu.hahaha. Ok,mmg da lama x update. Busy la konon. blehh.. Malas sebenarnyer..tp xpela..nak wat camne.

So, sekarang life macam biasa.. Mid semester exam baru je habis, Lega.. tapi result tak taw la camne..rasa xde la dapat 4.0 cam dulu. (dulu pon xpenah dapat.wakakaka) Exam susah giler..jawab boleh masa je x cukup, kira lack of skill on answering exam la katakan..

So habis je exam, aku cuti sendirik selama seminggu di rumah. Yep..seminggu, buat macam MSU ni bapak aku yang punya.muahahahaha. Jahat siot aku..hehe tapi nak wat camne..kat rumah best dowh..sahur makan best, buka lagi la best, pastu duduk 24jam men psp jer ngan layan channel KBS World.hahhaa

Naik je minggu depan ha..amik ko...assignment berjela bebeh.. Ada 5 assignment nak kene buat. Hahaha padan muke aku kn kn kn..nak sangat ponteng klas. Harini, dah siap 4..lagi satu group punye keje so biarlah dulu. Penat pulun weh sabtu ahad lepas.

Duit ptptn dah masuk..dapat 1500 jer …

Exam Hari ni: Programming

Image
Salam

Baru bangun tido tak tahu nak buat ape.. Hari ni macam biasa, minggu exam so akan dihabiskan berperang dengan buku lagi.. aaaa

Subject exam hari ni ialah Programming, sumpah susah dan memang bahasa alien kalo belajar. Tapi agak menarik kalo dah pandai guna. contoh paling mudah:

--------------------------------------------------------------
#include < iostream >
using namespace std
int main ()
{
cout < <"Hello Bloggers!!"< < endl;


cin.get ();
return 0;
}
-------------------------------------------------------------

Nanti bila nak run program dia keluar gini jer: Hello Blogger!! haha simple jer kan? simple la sangat.
Tu belom part susah time nak kena programkan calculation, nak kene setkan range, set kan name, nak check syntax error ke x, pergh..memang aku tabik spring la sape yang jadi programmer nih.

Exam kul 4pm-6pm so kejap lagi nak g library nak study group. Study sorang2 memang alamatnye putih mate je la dalam xm hahaha.

chow