• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Wajarkah tidur pagi dan berjaga malam hari??

Posted by Mr Aidil on Sunday, August 08, 2010 No comments

Salam~

Ak xtaw la ni cuma aku je ke ataw org lain pn ade gak wat mcm ak, bila matahari mula naik jer time tu jugak la
ak nk ber-goodnight.haha

Seriously, bila dok upsi ni, belah pagi dah mcm belah malam bagi ak,
Belah malam lak tukar jadi pagi.

Sebabnyer..kedai makan ni bukak belah malam, dari kul 6pm-12pm..
So ak start masak2 dari kul 3pm and habis kemas kedai dalam kul 1.30am besoknyer.

Tu habis kemas kedai, pastu ak mandi2, campur ber-online sebentar la sgt, campur lagi bermain Dota ngan adik aku, menjadikan waktu di jam laptopku berubah secepat mungkin ke angka 6 dan 7am..

Bila mata menjadi lebam, kepala otak xleh pikir dan badan separa kearah zombie kg pisang, akhirnye barulah tikar beralaskan toto tu menjadi teman. Damn

Ak tido kompom 5-6jam, so kalo kul 6 baru tido, kul 12tghari barula celik. Time tu bgn,mandi,makan..and kul 3ptg..start all overr again..

Zaman skrg ni ak rasa dh kurang la org yg tido seawal kul 10mlm dan bgn pagi2.
Skrg ni org lebih kepada stay lewat malam dan tido di pagi hari..
Kalo lapar, tgh2 malam, kedai mamak berlambak kat luar tu..24 jam jerr
Kalo bosan, ade gak cybercafe 24 jam, tp kene pandai cari la..
Kalo nk enjoy, clubbing la ape lagi..tp xtaw la kat mane ader heheh..
(kat kl byk wehh..opss)
Rasanyer skrg nie malam a baru semuanyer bermula..bkn macam dulu, org dulu2 ckp, bgn pagi2 biar rezeki masuk, mulakan hidup baru di hari baru..
Tp skrg? Pagi pegi bantai tido,malam baru la nk mulakan..haha terbalik..terbalik..

Tu jer.


P/s: Risau kalau pontianak tetibe tukar mood keluar pagi n tido malam..sah2 sumer ponteng kerja.haha

0 comments:

linkwithin

Related Posts 

with Thumbnails
 
  • NetworkedBlogs

  • Blogger Community

    Ourbloggerlists

    BlogMalaysia.com

    Blogged.my
    Personal blogs
  • My Blog List

  • Blog Archive

    Gengblogger