MSU vs IMU

Salam~

Raya week dah habis, so im back to my old life..again, kerja kat kedai makan, hari2..agak bosan jugak la.
Last week, sempat chat ngan classmate aku kat MSU dulu, (Yamunaa) dia cakap ade repeat paper November nih, so kalo nak,buleh la try2. Bayar rm150.Damn!
Masalahnyer aku xde transport nak pergi MSU Shah Alam dari Tanjung Malim nih..adoi~~
Xpe..november lama lagi..ada masa aku turun la.

Time aku nk datang TM ni, ayah aku dok sibuk suruh lepak ngan dia, kerja kedai makan sana, (cafe tmpt dia kerja) pastu time nk balik, lalu depan IMU, dia sibuk lak promote IMU, dia cakap dia nk try jugak IMU, kalo dapat, aku kene pergi sana pulak,xpayah pergi MSU.

So, aku terpikir2 la..mana lagi bagus,MSU or IMU? Bukak la website diorang:

IMU International Medical School


The IMU, founded in 1992, is Malaysia’s first private medical educational institution. The University enjoys an international reputation, and provides a high standard of education at the undergraduate level. English is used at the University as the medium of instruction.

The University has always placed a high value on its undergraduate studies. We have expanded our undergraduate programmes beyond medical, pharmacy and nursing programmes to dentistry and health sciences programmes.

Credit: http://www.imu.edu.my/

MSU Medical & Science University


The university is a manifestation of the culture of excellence which is synonymous to its collegiate institution the PTPL Group of Colleges. MSU is concerned with providing quality education for all. It is concerned with the creation of quality graduates as a step towards enriching the human capital pool locally and internationally. As a university of choice MSU focuses strongly in the critical areas of studies that encompass medicine, health and life sciences, nursing, pharmacy, business, management, accounting, hospitality, law, information sciences and engineering.

The programmes offered along these areas meet the stringent standards set by the local or international bodies. MSU award winning home grown programmes are among the best in the region. These programmes are meticulously crafted to enhance the graduates worth. The university aspires to provide education that will enhance employability of its graduates and at the same time enrich the students learning experience with ethical and moral values.

Credit: http://www.msu.edu.my/v6/

Aku xtahu la macamana suasana study kat IMU,best ke tak..ok ke x.. Tapi so far, MSU lagi bagus la sekarang,selepas kampus baru dia siap. Kalo kampus baru dia tu x siap, mmg sah2 IMU the better.
So sekarang dalam dilemma, Uni mane aku patut pilih..

Aku rasa yang bestnye pasal IMU kalo aku masuk sana, Hostel kompom dapat,kalo aku masuk MSU, xde hostel,and kalo ade pun sah2 buruk,xleh lawan kondo IMU, (kondo untuk atlet mmg la lawa2)
Student pulak..rasanya IMU lagi gempak kot sebab dia Uni lama, and ada foreigner study skali,so dah nampak kat situ grand sikit IMU.

Tapi,macamana ngan MSU? Memang ade isu management MSU yang hampeh tu, harap je "M"SU tp x pandai manage pape, Tapi tu buat2 xnampak dulu, Aku rasa belajar kat MSU pun best gak, sebab dah ader member kat sana, kampus pun besar dan lengkap, (skrg tgh construction lagi), dan tempat dia pun kat Shah Alam, tmpat aku tersangkut lama..so dh taw dah selok belok sana..

Aku pikir, dalam masa 4 tahun untuk aku further degree nanti, 4 tahun dekat MSU macam lagi menarik dari 4 tahun dekat IMU, so harap2 nanti dapat la aku masuk MSU tu..problemnyer..nak reseat jer paper chemistry november nih huhu

Thats all~
p/s: Teringin belajar kat IMU, mana tahu lagi best :)

Comments

Popular posts from this blog

5 benda korang jangan buat kalau datang Saba Restaurant

Awek Cun & Comel: Patut Tegur atau Tidak?

Demam..macamana nak elak dan dapat.