• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

My BFF Simpang Version: Ewan, Finaz, Ayu, Aidil, Adha in Convoi Raya

Posted by Mr Aidil on Thursday, September 23, 2010 No comments

Salam~

Citer sikit pasal BFF ak version simpang renggam hehe
Ahlinyer: Finaz, Ayu, Ewan, Aku, Adha(ak tarik dia join skali)
Ni la geng2 aku masa aku blaja kat simpang dulu dari form 1 smpi la form 3
Pastu aku kene pergi sekolah lain, SBP Sains Seremban yang mana sekolah tu cuma ade form 4 n 5 dan ianya adalah sekolah ALL BOYS. damn.

So sepanjang ak sek simpang xramai gurl ak kenal, yang rapat pun dua minah ni jela..spatutnyer ade lagi sorang, husna,tapi ntah kenapa dh xbrapa nk geng ngan kitorang, mgkn sbb dia dari RKA1 tukar klas lain kowt..tp biler jumpe husna tu,ok jer..best una tu..kecoh manjang haha

Raya ke-6,hari rabu (kot) kitorang wat konvoi raya smpg..janji kul 9 gerak dari rumah ewan,tp kul 10.30 gak pegi..xleh caya dak2 nie. Rumah pertama,rumah Ayu,sbb nk kene ambik dia, Smpai2 jer ade dah breakfast bihun goreng hehe thx Ayu.. Pas Ayu siap solek dalam 2 jam gak la (kot) kitorang (Aku Ayu Ewan Adha) pegi la rumah cik p kita..Finaz

Rumah Finaz,makan kuih raya, Nugget, Tempura, Hotdog, Burger, Pizza..Fuh mmg sedap..kenyang dah
Borak2 kejap,tggu dia siap,then kitorang pun mula gerak-gerak-gerak~~~~lalala

Rumah ke-3,rumah Hafiza Kadir, bakal cikgu kita..hehe lama gak la xjmpe dia.
Rumah ke-4, rumah Nazri Rosli, Senior aku dulu2 kat SMKSR..gmbr atas tuh gmbr kat rumah dia lar
Rumah ke-5, rumah Azhar, kwn baik aku kat smpg dulu, ak dok sebelah dia la dulu kat sekolah, byk ak blaja ngan dia.
Rumah ke-6, rumah Fiza Muharram, kecik2 comel2 la orangnyer..tp xsangka lak rumah dia rumah banglo 2 tingkat, dengan ader 5 bijik kereta 0_0
Rumah ke-7, rumah cikgu kaunseling aku dulu, Cikgu Rosli, dia xkenal aku sangat,tp knal la si Finaz,Ayu,Ewan sebb diorang suke ponteng kelas lepak sana kihkihkih
Rumah ke-8,rumah cikgu Wan, isteri kepada cikgu Mazlan..ak xsempat kenal dia sbb dah chow pergi SASER.
Rumah ke-9, rumah Afzan,classmate aku dulu

Habis pusing satu simpang renggam beraya..
Sedih xsempat pergi beberapa lagi rumah..next year kay..insyaAllah
Harap2 aktiviti ini dapat diteruskan dimasa akan datang..(apesal ayat surat plak nih)
Aku rasa best giler time konvoi nih sebab ade kawan2 dah dekat 7 Tahun xjumper jumper balik..tp mostly diorang lupe dah kat ak (ak yg lupe diorg sbnarnyer..short-term-memory-sickness huhu)

Kay chow

p/s: Fobia melihat kejadian dirumah Fiza Muharram tatkala sedozen perempuan bertembung antara satu sama lain setelah sekian lama dan bersembang hingga xtahu siapa yang bercakap dan siapa yang mendengar~

0 comments:

linkwithin

Related Posts 

with Thumbnails
 
  • NetworkedBlogs

  • Blogger Community

    Ourbloggerlists

    BlogMalaysia.com

    Blogged.my
    Personal blogs
  • My Blog List

  • Blog Archive

    Gengblogger