• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Skycatcherz Tales 1: Awek cun tapi demand

Posted by Aidil on Monday, January 17, 2011 No comments

Salam~

Entry kali ni berkisahkan note aku yang aku cerita sebelum ni. So aku start dengan no 1: Awek cun tapi demand.

Agak lama aku fikir pasal ni sebab mmg lama giler2 babeng bende nih. Sekitar awal tahun 2009. Time tu aku menganggur dan di offer kerja dengan pokde aku di KL. Pagi kerja ngan dia, mlm lak part time jual berger. Kira aku ni mat beger gak la dulu. Tapi xde kena mengena ngan kisah samad beger ok.. (Sumpah terasa bila dengar cerita samad beger tu huhuhu)

Berbalik kepada topik kali ni. Awek yang aku maksudkan ni student. Budak uniKL kat area Kg Baru tue. Aku jual area situ la. Costumer mmg ramai student je. Adala satu malam ni 6 orang perempuan cun giler datang beli beger. Aku macam biasa la buat beger. Aku ngan partner aku.

Yang buat aku geram tu..mintak beger ok la. Tapi sorang tu kecoh xnk sayur la.. (bayangkan gaya kerek+gedikss) Sorang lagi kecoh xnk mayo la. xnk timun la..sos lebih la..demand betol. Pastu mintak bukan elok2..mintak gaya macam aku ni kuli diorang..mintak gaya macam aku ni orang gaji umah diorang. Aku yang pening. sebab time tu aku buat part yang bahagian setting sayur+mayo+sos..partner aku biasa je..terbalik2 daging tekan2 jer..xsusah sgt.

Pastu dah la demand..bila ditegur (borak2 kosong) tarik muka.. pandang pon x. Aku tawla kami ni hanya penjual beger. Poket xberapa nak tebal. Muka xberapa nak hensem. Aku just nk ajak bual2 kosong jer. bukan nk ngorat pon. Aku sedar sape diri ni. Diorang gaya mmg grand..pakai dressing maut..lawa mmg lawa tapi perangai?? hampeh..kerek pon ade..berlagak pon ade.. Anak orang kaye kot..tp cit poorah..makan beger tepi jalan jugak. Nak berlagak tak kena tempat la cik adik oii...

Kadang2 aku terfikir..semua perempuan yang lawa macam ni ker?? Aku xnk la set dalam otak SEMUA macam ni..rasa macam x elok la pulak. Tapi mostly macam ni kot. Ntah ape la yang diorang fikir dalam otak diorang tu ek. Kenapa la nak kerek sangat. Kenapa la cerewet sgt. Makan beger je kot. Kenapa la sombong sangat. Adeii..

Aku cuba2 la fikir terbalik. Mungkin diorang cerewet sebab diorang allergic sayur..ok laa.
Mungkin diorang kerek sebab mmg perangai diorang macam tu..susah nak ubah perangai orang kn..
Mungkin diorang sombong sebab mak bapak diorang selalu pesan jangan mudah percaya kat orang..jangan ikot stranger bla3 macam2 lagi jangan. Sombong sebab nak protect diri la katakan. Yela kalo orang tegur tros layan,buatnye yang tegur tu ada niat jahat, tak ke bahaya? haa..

Apa-apa pun...bende nih dah lama dah..kisah lama ni aku biar je la..xde hal pnye.

Habiss

p/s: Esoknye diorang datang lagi..komplen sebab ada beger xnk sayur aku letak sayur..huhuhuhu tgk tu..x habis2 lagi dengan komplen aaaaaaa

0 comments:

linkwithin

Related Posts 

with Thumbnails
 
  • NetworkedBlogs

  • Blogger Community

    Ourbloggerlists

    BlogMalaysia.com

    Blogged.my
    Personal blogs
  • My Blog List

  • Blog Archive

    Gengblogger