Skycatcherz Tales 10 and 11: Zul KLCC dan tuuut...

Harini xde benda aku nak post, so aku ingat continue menda merapu aku yang dulu2 tu je la.
Aku ni suke bercerita. So, sape nak baca boleh la baca, sapa xsuka baca...apesal korang bukak blog aku?? baca2! hehehe


Disebabkan kisah ni sekitar tahun 2008, aku dah lupa sape dia "Zul KLCC" tu. Aku ingat nak story pasal dia dalam tajuk ke 10, tapi aku combine je la dengan yang ke 11 skali iaitu "Ganja".wooo berat nih


Zul KLCC aku jumpe time aku naik komuter malam2. Dia kerja, of cos la kat KLCC. X kn kat Selat Tebrau lak kan..
Dia muda, bujang, berkerjaya besar, gaji masyuk giler dan kerja kat KLCC. Eh? aku dah bagitaw ke tadi?..huhu
Well actually, ni 1st time jumpe org KLCC tulen. Tu yang jakun.hehe


Dia cerita macam2. Aku xingat semua, tapi dia ada cerita siapa yang duduk kat tingkat paling atas KLCC, pastu tingkat bape tah, ada pejabat PM, pastu dia cakap orang ramai boleh datang melawat, jalan2 kat jambatan KLCC!!
Aku ni nama jer orang Malaysia, tapi xpernah naik KLCC. Naik lif KLCC pon xpernah. Pegang pintu KLCC pun xpernah!! Malu2..ngan orang luar negara yang datang jauh2 semata-mata nak naik KLCC tuh.


END Kisah Zul KLCC.


Kisah kedua: Ganja.


Weh mati aku nak story mende nih. Buatnye polis baca blog aku x ke naya jer. Family aku ker..sedara mara ker?
So,aku cerita memang cerita..tapi aku xkasi full story lah hehe


Selama aku hidup 20 tahun, pernah la jugak dengar benda ganja nih. Ganja, dadah, pil2 pape tuh. Tapi xpernah lak tengok mahupun mencoba-nya. Haram2.huhu


Tapi bila aku dok KL time tuh, aku jumpe wehh..haha. Member tunjuk. Aku buat2 biasa je la. Tapi dalam ati memang excited weh. Jakun siot jumpe ganja. Pegang2..siap amik gambar lagik. Mane tah gmbar tu. Ada selit mana2 la dalam hard disk.hehe Benda tu dalam plastik kecil. tapi mahal gilerr. aiseh lupe dah berapa.tapi mahal la..padahal rupe macam daun jerk. ape la bestnyer.


Member aku cakap ganja ok..xbahaya..dia buat ko khayal sikit jer.esok ok la..pastu dia hulur la sebatang rokok yang dia dah buatkan selit ganja tuh. Mahal ni weh..try la..
Aku tolak..sorry bro. Aku xisap rokok. (rokok pon aku x isap apetah lagi rokok+ganja..gilo ko)


Hehehe tu la pengalaman aku di KL dulu2 zaman2 muda 2008. Aku xtaw la aku sorang je ke yang jakun jumpe ganja. Orang lain ntah2 hari2 layan mende tuh. Tapi mungkin ada yang xpernah tengok dan pegang pun.kn kn kn?


p/s: Sib baik aku ni otak bleh pikir mana baik mana buruk. Bagi aku xkesah kawan ko macamana,asalkan jgn diikot sekali perangai yang xelok tuh.

Comments

Popular posts from this blog

5 benda korang jangan buat kalau datang Saba Restaurant

Awek Cun & Comel: Patut Tegur atau Tidak?

Demam..macamana nak elak dan dapat.