Posts

Showing posts from March, 2011

Walaweh aku tukar template baru!

Image
Aku sudah tukar template baru!! Hahaha.. Lama sungguh rasanya sejak kali terakhir aku tukar. Dah lama sangat sampai bosan dah dengan template lama. Tapi aku still lagi suka dengan template lama sebab dia simple dan dark. Aku suka gelap2 nie..sebab aku berblogging pun selalu malam2. Kira ada datang mood la time nie.hehe


Biarkan aku sendirian (mood merapu)

Image
Sejak beberapa hari nie, aku selalu asyik termenung jer. Nak kate banyak masalah tu x la jugak. Tapi x banyak masalah pun kira masalah jugak kan. Ntah la. Kadang2 aku termenung jauh sampai mana2 jer. Macam tengah mood2 mengimbau kenangan lama la.

Aku terkenang zaman2 sekolah aku dulu, mungkin sebab tengah kecoh pasal result SPM baru2 nie, so bila semua sibuk cerita pasal spm, aku pon terikot sekali. Spm...dah 6 tahun lepas aku punya spm. Rasa macam dah lama sangat. Masih ingat lagi "penderaan otak" selama aku belajar dulu. Hari2 study, pagi smpi malam, overtime lagi, homework gila siap sumer. Yeap..aku memang nerd dulu. Buku je manjang, sukan,aku xmain..kaki bangku. Awek? aku xde sebab sekolah lelaki. Gadoh2? Laki biasa la..tapi aku jarang gadoh sebab aku ni xsuka gadoh2. kalo boleh,aku elakkan dari mendapat masalah. (tapi sebenarnya bosan pulak kalo xde masalah nie. ops..bukan aku minx ek..cuma pendapat jer)

Tu..spm. Form 4 ngan Form 5. Tetiba melayang pulak kebelakang..ti…

Update

Image
Salam.

Beberapa hari ni aku agak busy plak. Lama gak x update entry. Banyak nak tulis, tapi ditahan tahan, last2 teros malas nak tulis.hahaha
Last entry pasal Review World Invansion. time tu tengah mood tengok movie la kiranya. Sebelum tu tengok Merong Mahawangsa, lepas cerita alien tue aku bantai lak cerita Rango. Best dan kelakar dan grafik lawa giler. Aku nak buat review malam tue tapi dah pukul 3 pagi, ahh xpayah la.
Then esoknya, aku busy sebab ikut member2 kerja aku pergi main game kat cybercafe area Seri Kembangan. Balik kerja siap2,pastu pukul 11 gerak dari Saba'. Sampai2 pukul 12 lebih. Pergi 4 orang jer termasuk aku. Dah sampai tu main la 5 jam (Gilo). Kitorang main Left4Dead. Perang+tembak2 zombie. Ala2 zombieland tue.hehe
Balik pukul 5, sempat makan2 dulu sebelum masuk tido selepas azan subuh berkumandang..mata dah macam panda pon ada.haha Baru nak terlelap, mak dah kejot. Aidil!!! Bangun!! Kerja! Ahhh dem..aku baru nak tido nie! huhu Aritu kerja memang ngantuk. Malam aku k…

World Invasion: Battle Los Angeles

Image
Wahhh filem ni dah keluar rupanya. Hari ni aku tengok: World Invansion Battle Los Angeles. Aku baru je balik dari Alamanda, tengok midnight movie pukul 12.45am tadi. Macam biasala,datang2 kompom full. Kali ni bila tiket reservation start dijual jer, aku dah berdiri depan kaunter.haha Pengalaman beb.

So,walaupun maen serbu jer,dapat jugak la aku tengok cerita nie ngan 2 lagi member aku. Diorang balik2 kerja teros datang sini. Dengan sorang tu xpakai helmet.haha ape laa..

REVIEW

So..cerita ni pasal penaklukan makhluk asing yang super canggih terhadap dunia. Dengan watak utama Staff Sergeant yang mula cerita kate nak berenti jadik askar marin tetibe terjebak dalam kancah peperangan. Bersama dengan beberapa lagi ahli tentera, diorang pun pergi la berperang. (misi asal suh evacuate org awam je sebenarnye)


Cerita ni best. Sebab sepanjang cerita ni korang xboleh nak agak ape akan jadi. Sebab kita x taw alien tu macamana. Pastu xtaw kehebatan senjata alien tu macamana, cuak giler sepanjang ak…

Argh tensen giler aku dengan dia ni!!!

Image
Semalam satu malam aku search sana search sini. Tapi xjumpe jugak yang berkenan dihati. Ada yang lawa, lawa giler. Yang buruk, memang sah2 la aku tak berkenan. Mana lagi aku nak carik ni..sape2 leh tolong bagi idea x kat mana aku nak cari pilihan hati aku ni.

Aiseh..makin lama makin rambang mata bila aku terlihat macam2 jenis depan mata nie. Ada putih ada yang hitam. Banyak yang susah dan kompleks, tapi ada jugak yang simple sangat. Buatkan hatiku tertarik nak ushar dia. Tapi bila terlihat yang lain, berbelah bagi la pulak!!

Argh!!! Tensen giler..xpe2 malam ni karang aku sambung pencarian aku lagi.

Cari ape?

Err..template baru blog aku.hehehe Pagi2 sudah bikin orang tensen

Harga PSP lebih mahal dari PS2

Image
Selamat tengahari.wakaka kantoi bangun lambat.hehe
Arini aku xkerja, offday, so tu yang malam semalam tido lambat. Apa lagi,layan men game psp la.

Aku baru jer "terbeli" game psp ni. Beli minggu lepas kat lowyat. Susah woo nak pegi lowyat dari Putrajaya nie. Kene pegi Putrajaya Sentral, pastu pergi KL Sentral, pastu keluar,jalan kaki jauh giler nk amik monorail pastu pegi pulak Jalan Imbi. Argh..explain pun dah penat lagi la kalo buat.huhu

Kat Lowyat, sah2 la ramai orang. Macam2 ada. Nasib baik pale otak ku dah set nk beli satu benda jer. Kalo datang bawak duit ribu2 tapi xtaw lagi nak beli apa,baik jangan datang sebab bahaya! Anda mungkin terbeli benda ntah apa2.

Merujuk pada entry sebelum ni Nak beli PC atau PSP, akhirnya aku beli la PSP sebab PC mahal la weh. Aku ni orang sederhana jer. Mana layak nk joli beli PC. Mula2 nak beli PSP Go, tapi bila ushar depan mata, Ek eleh..kecik, sliding macam bodo, ngan susah giler nak pegang. Ape barang wehh SONY..gadjet baru tapi lagi …

Saya Nak Join Beloglist Cik Mary Ann! Boleh?

Image
Ada lagi blogger nak buat bloglist. Yang ni dari cik mary. Join jangan x join sebab ni simple sesangat. Klik gambar kalo nak taw macamana nak join ok.

Syarat nak join, korang jerit je korang nak masuk list yang mana hehehe

Aku nak masuk...

OTOKO
Ok..siap sudah.senang kan?

Jom Join Bloglist Taufiq Tiramisu

Image
Salam,selamat pagi. Pagi ni ramai orang bercerita pasal CINTA,huhu tengah musim kawin kot, tu yang sume sibuk bercinta.
Tapi apa2 pun, tengah2 bw tadi nmpk la kawan sorang ni nak buat bloglist. Meh la kita sama2 support dia k.
(Aku pun xbuat bloglist lagi haha nanti la dulu. Tunggu tukar layout baru :p )

Syarat dia kene letak banner (DONE), Kene link kan ke entry dia (DONE)
dan kene komen sikit pasal blog dia.

Komen? Blog dia Simple dan mudah dibaca.hehe Blog orang laki ni memang simple2 jer. Xpayah taruk macam2 sangat. Header dia lak ngan background memang matching la org kate. Yang klaka nye kalo tekan kat shoutout dia. BLA BLA BLA wakakaa tangan xbleh blah

ok siap!

SEGMEN :BEN ASHAARI SOAL CINTA

Image
Ben Ashaari buat segmen lagi la. Kali ni pasal Soal Cinta pulak. Aiseh..nak join malu la pulak. Tapi xnk la kalah dengan para wanita yang beratus2 join segmen nih.

Abang Ben! Aku join jugak!! Ramaikan lelaki..hehe
Nak join kena la jawab soalan2 nie.


Wanita bagaimanakah yang menjadi pilihan hati anda ?


Wanita pilihan hati, wanita yang baik, kelakar, selamba dan kadang2 romantik wahahaha ada ker?


Definasi keseksian seseorang wanita bagi anda ..


Seksi? Pakaian dedah aurat? Baju sendat,solid? Tak..tak..
Aku mudah jatuh hati pada perempuan bila lihat pada mata si dia.hehe
Orang kata dari mata turun ke hati.ecece malu2. ish..ben ni xde soklan lain ker


Apakah maksud PENGORBANAN CINTA bagi anda ?


Lautan api akan kuredah..Gunung sanggupku daki..eh eh..tu dah lapuk dah.
Bagi aku, pengorbanan cinta ni bila kita sanggup memperuntukkan separuh daripada diri kita untuk si dia. Kalau kita x sedia lagi untuk berkongsi, maknanya kita x sedia lagi untuk bercinta.


Perlukah pasangan anda berkorban apa saja demi me…

Woi! Esok Malaysia Cuti!!!!

Image
Salam. Penat sungguh kerja arini (ahad). Biasala, kerja kedai makan, ari ahad pulak tu, tambahan pula time2 cuti sekolah. huhu Ramai giler orang datang Saba Restoren. Dari tengahari aku x berenti mengambil order. Kaki pon dah naik kebas, badan dah rasa bongkok dah berdiri lama, mintak air kat dalam payah sebab x terlayan nk siapkan order costumer. Alahai..sabar kan je la. Nama pn kerja kat SABA. (T_T)

Balik2 layan lak badminton All England, beregu negara macam nak menang, tapi last boleh buat banyak silap pulak,dah orang Denmark tu menang. Tunggu2..game lepas tu ingatkan Dato Lee Chong Wei, tapi orang lain pulak. Layan game PES kejap, ha Chong Wei pun kuar, lawan Lin Dan.

Sepanjang perlawanan memang ati ni xtenteram langsung! Walaupun Chong Wei dah leading 5 markah pon xtenang gak. Kalau dia leading 10 pon aku x tenang. Lin Dan tu bukan boleh caye. Kang tup2 dia gelek sana gelek sini dah kejar Chong Wei huhuhu

Tapi akhirnya Chong Wei menang la jugak 21-17, 21-17 sama la pulak kan scor…

Thanks BA, my follower, dan Merong Mahawangsa?

Image
Agak terkejut la bila bukak2 blog jer, trafik agak luar dari kebiasaan, follower pulak bertambah dari 115 ke 132, dan PERTAMA kali ade post aku cecah lebih dari 10 komen.huhu terharu pulak rasanya.Semua ni tq to BA (Ben Ashaari) punya segmen JELAJAH BLOG 2011 : AKU INI BLOGGER LELAKI !
Aku selalu je baca blog BA, dah dia selalu update, selalu la aku nmpk dia kat dashboard tue :p.  Aritu tetibe semangat lak nak join salah satu segmen dia. Best pulak la kan.
Erm..kepada yang sudi follow, terima kasih aku ucapkan. Blogger biasa macam aku pun ada orang nak follow,aku rasa aku pun kenela rajin2 berusaha untuk keluarkan lebih banyak entry best2 hehe.
Ni saje nak cerita, aku baru je habis tengok cerita Hikayat Merong Mahawangsa! Kat Alamanda pukul 11.15pm, 13 March 2011 ceh bangga abis la.
Yela, time aku datang 10.30pm,tiket xde..ada 45 orang tiket reserve. Aku tengok jam, pukul 10.45pm baru dia bukak peluang utk orang ramai beli tiket 45 reserve yang x dituntut. Berebut2 gakla kan..nasib baik ti…

Movie Rewiew: 127-Hours

Image
Semalam, habis kerja pukul 11mlm, aku ngan member aku, cadang nak gegar alamanda, nak g tengok cerita yang memang tengah hot sekarang nie, Hikayat Merong Mahawangsa.. Tetapi kerana giler ramai orang nak tengok cerita nie, datang datang jer dah tinggal 1 tempat kosong jer! Arghhh!! Giler tensen. Penoh gilor seat wayang.

Nak tanak, xkn datang tros blah, so kitorang pon terpaksa la beli dan layan cerita yang ada time tue, cerita 127-Hours, pukul 12.10am.huhu

Aku xpernah la pulak men terjah je tengok mana2 movie. Ni 1st time la. Keputusannya, agak menghampakan.

Cerita ni pasal kisah benar seorang pendaki gunung yang tersekat kat gurun canyon selama 127 jam. Dia terjatuh dari lurah dan dihempap batu besar kat tangan kanan dia. Macam2 dia buat nk lepaskan diri.
Selama 5 hari tue, macam2 la dia teringat, pasal mak bapak dia, awek lama dia, perangai2 buruk dia, kira sedih la.

Last2? apa lagi, xkn nak biar mati katak, dia potong jer tangan kanan dia. Eiii time tu memang seram+ngilu+aaaaa boleh…

JELAJAH BLOG 2011 : AKU INI BLOGGER LELAKI !

Image
Wah Bro Ben buat segmen. Kali ni khas untuk lelaki sahaja. Yeap..LELAKI jer. Kita tengok berapa ramai yang join segmen nih hehehe

Untuk melengkapkan segmen ni, kene la jawab beberapa soklan cepumas dari Bro Ben.

Sila jelaskan kenapa anda berblog ?


Aku ni mula ber-blog sebab kene hasut dek adik aku.haha dia ni suke benor blog2 nih. Last2 nk sedapkan ati,aku pun buat la blog. Tapi lepas kenal dunia blog, rasa best lak.
So, aku berblog sebab aku leh belajar banyak perkara, tentang isu semasa, cerita2 yang xpernah aku dengar, kenal2 ngan para blogger dsb.


Kenapakah blogger lelaki lebih kreatif dan blog lelaki lebih mudah dapat perhatian dari blog wanita ?


Adeh susah soklan nih. AKu rasa kreatif ni..sebab orang laki ni lagi sempoi kot. Diorang tulis main belasah jer. Xde nak cerita detail2 sangat. Apa yang diorang nk cerita,diorang tulis. Kira open minded la. Xde la asyik2 cerita yang sama jer. 


Blog wanita yang anda suka baca?


Aku xde target sape2. Sape yang selalu update, selalu la aku datang …

16 hari mencari cinta

Image
Opss..ini bukan storyline macam cerita 30 hari mencari cinta tu ea.kikiki
Ecece..tajuk nak poyo jer kn?.haha

Salam semua. Sebenarnye 16 hari tu ialah 16 hari aku xbukak blog nih. xbukak..langsung!
Wah..sangat2 la rugi.huhu tapi nak buat macamana..dah lepas..masa xboleh di undur kembali.
Yang boleh diundur, scroll down baca entry2 lalu jer la. Tapi dah 16 hari..gilo apo nak baca ribu2 entry huhu

Kemana aku pergi? Aku xnk la cakap aku ni busy giler macam orang lain. Aku xnk la jugak cakap yang internet aku slow so xboleh bukak blog. Aku gak xnk cakap la yang aku dah malas dan fed up nak berblogging. Bukan! Bukan! Bukan! Yang sebenar-benarnye..huhu malu nak cakap la.

Broadband aku kene potong!! wakakaka malu2 (>_<) ish2..

So,ni baru je bayar..dan aku kembali ke dunia blog hehe

Sekian terima kasih.