Biarkan aku sendirian (mood merapu)


Sejak beberapa hari nie, aku selalu asyik termenung jer. Nak kate banyak masalah tu x la jugak. Tapi x banyak masalah pun kira masalah jugak kan. Ntah la. Kadang2 aku termenung jauh sampai mana2 jer. Macam tengah mood2 mengimbau kenangan lama la.

Aku terkenang zaman2 sekolah aku dulu, mungkin sebab tengah kecoh pasal result SPM baru2 nie, so bila semua sibuk cerita pasal spm, aku pon terikot sekali. Spm...dah 6 tahun lepas aku punya spm. Rasa macam dah lama sangat. Masih ingat lagi "penderaan otak" selama aku belajar dulu. Hari2 study, pagi smpi malam, overtime lagi, homework gila siap sumer. Yeap..aku memang nerd dulu. Buku je manjang, sukan,aku xmain..kaki bangku. Awek? aku xde sebab sekolah lelaki. Gadoh2? Laki biasa la..tapi aku jarang gadoh sebab aku ni xsuka gadoh2. kalo boleh,aku elakkan dari mendapat masalah. (tapi sebenarnya bosan pulak kalo xde masalah nie. ops..bukan aku minx ek..cuma pendapat jer)

Tu..spm. Form 4 ngan Form 5. Tetiba melayang pulak kebelakang..time aku form 1 smpi form 3..sekolah campur laki pompuan. Time tu memang best. Kawan ramai..laki ada pompuan ada..even smpi sekarang kawan lagi..tiap2 hari raya buat konvoi.best2.

Sekolah aku sekarang dah makin lawa, besar dan cantik. SMK Simpang Rengam. Dulu time aku, buruk jer..tapi ok la. Aku tetap hepi belajar disana. Entah macamana la pokok2 bunga dan buah yang aku ngan kawan2 batch aku tanam zaman tue. mesti sekarang dah besar cantik2 dan yang pokok buah,dan keluar hasilnya. Ni semua hasil idea ustaz ramli kitorang (cikgu ajar bahasa arab) yang semangat dia melebihi tukang kebun sekolah.haha

Awek2..time tu aku x main sangat. Aku malu giler ngan pompuan. Yang aku kawan tu pon sebab diorang tegur aku dulu.haha loser giler. Tapi tipu la kalo cakap aku xde suka kat seseorang. Ada..tapi aku suka diam2 jer. Kebiasaannye lagi aku suka dia, lagi teruk la aku punya tak amik perhatian kat dia.huhu bodo ekk..
And of cos la org yang aku suka tu lawa, so sah2 jugak org lain pon suka dia. And bila org lain dah suka sama dia, aku macam otomatik bagi peluang kat org lain utk ngorat dia.waa sedih2.. Pastu bila member2 cerita pasal dia, aku buat2 xminat dan tunjukkan aku xsuka sama dia..padahal aku suka.adehh terasa nak ketuk je pale budak aidil ni. kalo la ade time machine kan.hehe

Makin lama makin jauh aku termenung. Banyak aku fikir dan ingat balik. Time2 macam nie, bila bukak balik lagu2 lama, layan pulak.. Lagu lama tu bukan lagu2 lama melayu tue,yang slalu org wat karaoke tu. Ni lagu baru yang dah lama xdengar.. Bila dengar je lagu tertentu..time tu ingat. Ooo..lagu ni time aku kat asrama dulu,malam2 dengar..aaahh layan2 hehe

So..bila tengah mood macam nie, aku lebih suka berdiam diri, menyendiri.. xsuka bercakap sangat.. Dan yang kelakarnya..orang lain semua ingat aku ada masalah besar! hehe Kawan2 aku semua tanya..Kenapa ni Dil? Ada masalah ker? Muram jer..jauh termenung..aku cakap xde apa2 la..aku biasa jer. Dont wory my fren.im fine fine only. eceh..speaking lak.

uiiih panjang plak merapu nie. thanks sapa yang sudi baca smpi habis. sape men skip pon thanks gak sebab sudi singah blog aku.

bye.

Comments

mary ann ;) said…
hehehe..sekarang nie malu lagi tak ngn pempuan??? tah2 aweks dah keliling pinggang..hahaha ;)
Aidil said…
hehe kn best kalo dapat keliling pinggang :p tapi perangai manusia susah nak ubah, so stil malu2 lagi

Popular posts from this blog

5 benda korang jangan buat kalau datang Saba Restaurant

Awek Cun & Comel: Patut Tegur atau Tidak?

Demam..macamana nak elak dan dapat.