• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Harga PSP lebih mahal dari PS2

Posted by Aidil on Wednesday, March 16, 2011 2 comments

Selamat tengahari.wakaka kantoi bangun lambat.hehe
Arini aku xkerja, offday, so tu yang malam semalam tido lambat. Apa lagi,layan men game psp la.

Aku baru jer "terbeli" game psp ni. Beli minggu lepas kat lowyat. Susah woo nak pegi lowyat dari Putrajaya nie. Kene pegi Putrajaya Sentral, pastu pergi KL Sentral, pastu keluar,jalan kaki jauh giler nk amik monorail pastu pegi pulak Jalan Imbi. Argh..explain pun dah penat lagi la kalo buat.huhu

Kat Lowyat, sah2 la ramai orang. Macam2 ada. Nasib baik pale otak ku dah set nk beli satu benda jer. Kalo datang bawak duit ribu2 tapi xtaw lagi nak beli apa,baik jangan datang sebab bahaya! Anda mungkin terbeli benda ntah apa2.

Merujuk pada entry sebelum ni Nak beli PC atau PSP, akhirnya aku beli la PSP sebab PC mahal la weh. Aku ni orang sederhana jer. Mana layak nk joli beli PC. Mula2 nak beli PSP Go, tapi bila ushar depan mata, Ek eleh..kecik, sliding macam bodo, ngan susah giler nak pegang. Ape barang wehh SONY..gadjet baru tapi lagi hampeh dari yang lama. Ceh..buang masa jer aku belek.

Yang xbleh blahnyer, PSP 3000 aku RM 650, PSP Go laks RM700. Ha?? Memang la tambah RM50 je dapat yang latest+canggih+"best" tapi aku lebih rela beli PSP 3000.

TERKEJUT

Gila seh..terkejut aku bila pura2 tanya harga PS2. Dia cakap RM360!!! Dulu aku beli RM600. Macam xcaya lak.. Aku siap tanya dua kali:

Aku: "Tokey! Lu betul ke PS2 harga dia 300?"
Tokey: "Bukan..bukan 300..harga dia Tiga Ratus Enam Puluh jerrr"

Hm....ada sape nak tengok orang makan PSP baru x??

2 comments:

Lalala~ bila mau tukar layout weh. ha3

dah murah la ps2..nak beli lah.

linkwithin

Related Posts 

with Thumbnails
 
  • NetworkedBlogs

  • Blogger Community

    Ourbloggerlists

    BlogMalaysia.com

    Blogged.my
    Personal blogs
  • My Blog List

  • Blog Archive

    Gengblogger