Movie Rewiew: 127-Hours

Semalam, habis kerja pukul 11mlm, aku ngan member aku, cadang nak gegar alamanda, nak g tengok cerita yang memang tengah hot sekarang nie, Hikayat Merong Mahawangsa.. Tetapi kerana giler ramai orang nak tengok cerita nie, datang datang jer dah tinggal 1 tempat kosong jer! Arghhh!! Giler tensen. Penoh gilor seat wayang.

Nak tanak, xkn datang tros blah, so kitorang pon terpaksa la beli dan layan cerita yang ada time tue, cerita 127-Hours, pukul 12.10am.huhu

Aku xpernah la pulak men terjah je tengok mana2 movie. Ni 1st time la. Keputusannya, agak menghampakan.

Cerita ni pasal kisah benar seorang pendaki gunung yang tersekat kat gurun canyon selama 127 jam. Dia terjatuh dari lurah dan dihempap batu besar kat tangan kanan dia. Macam2 dia buat nk lepaskan diri.
Selama 5 hari tue, macam2 la dia teringat, pasal mak bapak dia, awek lama dia, perangai2 buruk dia, kira sedih la.

Last2? apa lagi, xkn nak biar mati katak, dia potong jer tangan kanan dia. Eiii time tu memang seram+ngilu+aaaaa boleh tutup mata je kot.haha
Lepas tu, dia kira dah bebas, dapat keluar, dan dapat cari bantuan.

Tu jela. Memang cerita psiko dan xberapa best. set penggambaran just kat celah batu tempat dia tersekat jer. Sumpah bosan.Tapi nak buat camne,aku gak salah men terjah je tengok.haha

P/s: Pelik cerita bodo2 camni boleh sampai Malaysia, tapi cerita2 bodo Malaysia xde yang leh sampai US. wakakaka

Comments

mimie =) said…
mimie singgah cni and follow..hehhe

cite 127 ni..for me...xbest...
bygkan mimie boleh tertido mse tgk cite ni..hahhaha..cite ni slow..tp ad msg dsblik cite ni..

Popular posts from this blog

5 benda korang jangan buat kalau datang Saba Restaurant

Awek Cun & Comel: Patut Tegur atau Tidak?

Demam..macamana nak elak dan dapat.