• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

World Invasion: Battle Los Angeles

Posted by Aidil on Friday, March 18, 2011 9 comments


Wahhh filem ni dah keluar rupanya. Hari ni aku tengok: World Invansion Battle Los Angeles. Aku baru je balik dari Alamanda, tengok midnight movie pukul 12.45am tadi. Macam biasala,datang2 kompom full. Kali ni bila tiket reservation start dijual jer, aku dah berdiri depan kaunter.haha Pengalaman beb.

So,walaupun maen serbu jer,dapat jugak la aku tengok cerita nie ngan 2 lagi member aku. Diorang balik2 kerja teros datang sini. Dengan sorang tu xpakai helmet.haha ape laa..

REVIEW

So..cerita ni pasal penaklukan makhluk asing yang super canggih terhadap dunia. Dengan watak utama Staff Sergeant yang mula cerita kate nak berenti jadik askar marin tetibe terjebak dalam kancah peperangan. Bersama dengan beberapa lagi ahli tentera, diorang pun pergi la berperang. (misi asal suh evacuate org awam je sebenarnye)


Cerita ni best. Sebab sepanjang cerita ni korang xboleh nak agak ape akan jadi. Sebab kita x taw alien tu macamana. Pastu xtaw kehebatan senjata alien tu macamana, cuak giler sepanjang ak tengok movie ni.
Hebat woo alien tue..bom dia bukan bom biasa, sekali dia bagi bom asid tu. Tembak dia macam laser ala2 Star Wars la pulak. Tapi kalo perhatikan dia tembak kene kereta xde lobang pon. Ek eleh..



Pastu, dia punye kete kebal portable sehh! Macam bawak mesin rumput je rupanya. Tapi sekali dia shoot. Macam haram dia punye letop kebabom. Pastu alien ni plak laju giler. Sekali sekala aku terasa macam tengok cerita Alien VS Predator pon ader. Takot woo..

Sebab apa Bumi ni dijadikan terget?? Ha..sebab Bumi ni banyak air. 70% air..dan dijadikan cerita, si alien ni perlukan air.
Bagi dia,air ni macam minyak la kat dunia ni. Sumber tenaga utama, dan juga mungkin sumber makanan diorang. Ala..nama pon alien,suka hati la nak cipta macamana. Sumber elektrik pon jadik kot.


Bila dah huru hara memang pale otak pun haruu..nasib baik tengah2 cerita dia bagitaw misi utama. Kene musnahkan pusat kawalan alien baru ok.  Ni la rupa pusat kawalan tue. Ada la besar stadium. Besar lagik kot. Ala..saje nak tayang power cgi jer.

Macam biasa, endingnye sah2 bende tu hancur TETAPI macamana dia hancurkan?? Ha,pakat2 la tengok. Memang x rugi. Menarik la.

Yang xbestnye satu jer..cara penceritaan dia sangat huru hara..kamera dia goyang2 macam self camera pon ade. Konon nak buat macam real la. Kan macam real tengok video yang self cam. Tapi ni tengok movie weh pening pale aku. Terasa macam tengok Transformers pon ade. Ha,xlama lagi Transformers 3.walawehhh!!!

Sape lagi dah tengok???

9 comments:

nak kena tengok filem ini..tapi hikayat merong mahawangsa pun lum saya tengok lagi.

Walaweh.. cambest la plak.. tp ko citer lain gambar lain.. kpala otak aku yang haru.. ha3.

@afiqazizan

ha meh la tengok. Merong pon kene tengok gak.

@Mr Daha

ala..gambar terhad la wei..
Citer ni pon baru arini start tayang (kot)
lantak la haha

dye pnye filem memang dasyat kot..
emm brape lah dye abs cos nk buat filem nie kan?

blum tgk lg la cite ni..tgk trailer dia mmg best la..hrap2 la esk jdi tgk..:)

ala.... macam stereotaip je pulak bile tgk trailer die... em...

another good review today...thanks ok..:)

meh ke rumah..
~ku panjatkan syukur~
keep in touch ye..♥♥♥

linkwithin

Related Posts 

with Thumbnails
 
  • NetworkedBlogs

  • Blogger Community

    Ourbloggerlists

    BlogMalaysia.com

    Blogged.my
    Personal blogs
  • My Blog List

  • Blog Archive

    Gengblogger