• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Jom kenal sama IU!

Posted by Aidil on Friday, April 01, 2011 5 comments

Entry kali ini aku nak perkenalkan tentang seorang artis perempuan dari korea. 
Perkenalkan..Lee Ji-eun atau lebih dikenali sebagai IU!!! Yeah!! IU! IU! IU!
*tepuk tepuk tepuk hehe over-excited la pulak


Lee Ji-eun atau nama stage dia, IU adalah artis solo korea yang tengah melonjak naik sekarang. 
Dia start debut sekitar tahun 2008-2009, semasa umur dia 15 tahun lagi. Hebat kan?


Biodata IU
Stage Name: IU 
Real Name: Lee Ji Eun 
Birthday: May 16th, 1993
Height: 165 cm
Weight: 47 kg
Blood Type: A

credit to: IU Facebook


Aku start kenal dia sebab hari tu buka laman web KBS dan ternampak la top song minggu tu.
"Good Days by IU". Then, aku search la youtube dan download lagu tue. Memang best dan terus jatuh hati la dengan dia. Try dengar dia punya 3 high note di akhir lagu tu. Memang superb!

Start dari situ, aku mula la ushar2 pasal dia. Antara lagu2 terdahulu dia yang best:


Boo
Marshmallow
Good Days
Nagging (feat Seulong 2am)
You Know
The Story Only I Did'nt Know

Boo
Time dia mula2 debut dulu. Cute dan ceria
Marshmallow
Tentang Marshmallow yang sangat comel. Try tengok patung Marshmallow dia hehe
Good Days
Lagu yang buat dia femes sekarang. Memang lagu top dia la orang kata.
Nagging (feat Seulong)
Sape tengok WGM? Lagu ni sempena program WGM tue la. Lagu kedua selepas lagu "We Fell in Love" by Jo Kwon & Ga in.
You Know
Lagu dia rentak laju. Rock?? Catchy kot. Tapi memang best la.
The Story Only I Did'nt Know
Ni lagu latest dia. Time entry ni ditulis tengah top 3 carta kpop. Ok la..
Lagu ni sedih, tapi banyak kontroversi..

IU bukan sahaja pandai menyanyi, dia gak pandai berlakon!!
Mesti ramai peminat korea yang tak tahu nama IU tapi tahu nama Pilsuk!
Yeah..dia la orangnya dalam drama popular terbaru Dream High.

Er..tapi dalam cerita tue IU mula2 macam nie. "COMEL"
Lepas tue macam nie.."Coomel"
Last skali macam nie.."Aaaa!! Comelnyer!!"

Hahaha yang penting dia tetap comel. 
Siapa2 yang nak kenal lebih lanjut tentang IU boleh la try pergi ke website ini.


IU juga terbabit dalam pengambaran variety show "HEROES" 
Boleh ushar website ini nak tahu lebih lanjut

(tapi aku tak tengok pon lagi huhu)


 


THANKS FOR READING!!!

5 comments:

Hahahaa.. apsal iu tu gemok. gemok tul ke efek je. cam real la plak =D

efek je la.. dia memula gemuk pastu kurus. aku xtaw camne. xtgk lagi Dream High. taw sikit2 jer

Lagu latest dia - Someday pun best! :)

@rehany: Aah..yang tu pun best gak. OST dari Dream High. Cuma xde MV jer.huhu

linkwithin

Related Posts 

with Thumbnails
 
  • NetworkedBlogs

  • Blogger Community

    Ourbloggerlists

    BlogMalaysia.com

    Blogged.my
    Personal blogs
  • My Blog List

  • Blog Archive

    Gengblogger