Posts

Showing posts from August, 2011

Merapu KPOP Wehhh

Image
Huaaa...saje update blog sebab tengah mood nak merapu.hahaha. Ok,mmg da lama x update. Busy la konon. blehh.. Malas sebenarnyer..tp xpela..nak wat camne.

So, sekarang life macam biasa.. Mid semester exam baru je habis, Lega.. tapi result tak taw la camne..rasa xde la dapat 4.0 cam dulu. (dulu pon xpenah dapat.wakakaka) Exam susah giler..jawab boleh masa je x cukup, kira lack of skill on answering exam la katakan..

So habis je exam, aku cuti sendirik selama seminggu di rumah. Yep..seminggu, buat macam MSU ni bapak aku yang punya.muahahahaha. Jahat siot aku..hehe tapi nak wat camne..kat rumah best dowh..sahur makan best, buka lagi la best, pastu duduk 24jam men psp jer ngan layan channel KBS World.hahhaa

Naik je minggu depan ha..amik ko...assignment berjela bebeh.. Ada 5 assignment nak kene buat. Hahaha padan muke aku kn kn kn..nak sangat ponteng klas. Harini, dah siap 4..lagi satu group punye keje so biarlah dulu. Penat pulun weh sabtu ahad lepas.

Duit ptptn dah masuk..dapat 1500 jer …

Exam Hari ni: Programming

Image
Salam

Baru bangun tido tak tahu nak buat ape.. Hari ni macam biasa, minggu exam so akan dihabiskan berperang dengan buku lagi.. aaaa

Subject exam hari ni ialah Programming, sumpah susah dan memang bahasa alien kalo belajar. Tapi agak menarik kalo dah pandai guna. contoh paling mudah:

--------------------------------------------------------------
#include < iostream >
using namespace std
int main ()
{
cout < <"Hello Bloggers!!"< < endl;


cin.get ();
return 0;
}
-------------------------------------------------------------

Nanti bila nak run program dia keluar gini jer: Hello Blogger!! haha simple jer kan? simple la sangat.
Tu belom part susah time nak kena programkan calculation, nak kene setkan range, set kan name, nak check syntax error ke x, pergh..memang aku tabik spring la sape yang jadi programmer nih.

Exam kul 4pm-6pm so kejap lagi nak g library nak study group. Study sorang2 memang alamatnye putih mate je la dalam xm hahaha.

chow

Teringat Kisah Lama

Image
Salam

Hari ketiga puasa. Hari ketiga aku bertungkus lumus bergelumang dengan buku dan nota. Mid Semester exam lah katekan. So far so good.Ada soalan yang boleh jawab, ada yang x boleh jawab, kira 50-50 la susahnyer. Rasanya result pun ala2 takat lulus je kot. Better than fail, tapi ak tetap nak yang terbaikk.

Puasa puasa..yang ditunggu2 time nak buka ngan sahur.. Aku sahur pagi ni macam biasa, nasi ngan lauk2 rumate beli kat luar..tinggal hulur duit jer huhuhu.. Buka pun sama, beli kat luar..tapi sampai bila nak beli2??
Sehari rm5 sebulan xke rm150? adehhh duit aku makin sikit..bila la ptptn nak dapat huhu nak harap duit simpanan time aku kerja dulu mana leh tahan.

Minggu lepas ngan minggu ni aku kerap termenung jauh. jauh sejauh2 nye la. Aku teringat kenangan2 lama. Mula2 aku teringat tempat Cameron Highland. Tak tahu la kenapa, tapi memang teringin sangat pegi situ. Mungkin sebab aku banyak kenangan kat situ. Aku rindu ngan kawan2 lama, mana diorng aku pun xtaw. Nombor sah2 ilang, …