• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Exam Hari ni: Programming

Posted by Aidil on Thursday, August 04, 2011 No comments

Salam

Baru bangun tido tak tahu nak buat ape.. Hari ni macam biasa, minggu exam so akan dihabiskan berperang dengan buku lagi.. aaaa

Subject exam hari ni ialah Programming, sumpah susah dan memang bahasa alien kalo belajar. Tapi agak menarik kalo dah pandai guna. contoh paling mudah:

--------------------------------------------------------------
#include < iostream >
using namespace std
int main ()
{
cout < <"Hello Bloggers!!"< < endl;


cin.get ();
return 0;
}

-------------------------------------------------------------

Nanti bila nak run program dia keluar gini jer: Hello Blogger!! haha simple jer kan? simple la sangat.
Tu belom part susah time nak kena programkan calculation, nak kene setkan range, set kan name, nak check syntax error ke x, pergh..memang aku tabik spring la sape yang jadi programmer nih.

Exam kul 4pm-6pm so kejap lagi nak g library nak study group. Study sorang2 memang alamatnye putih mate je la dalam xm hahaha.

chow

0 comments:

linkwithin

Related Posts 

with Thumbnails
 
  • NetworkedBlogs

  • Blogger Community

    Ourbloggerlists

    BlogMalaysia.com

    Blogged.my
    Personal blogs
  • My Blog List

  • Blog Archive

    Gengblogger