• RSS
  • Delicious
  • Digg
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Youtube

Blog bersarang kerana KPOP

Posted by Aidil on Sunday, January 08, 2012 2 comments

Muahahaha kerana malas dan malas ni la jadinyer. Blog sah bersarang. Sorang pn dah xdatang dah. Yang ada pon robot2 blogwalking.hahaha lantak la.. Blog bersarang tp orangnye ade jer. Cuma nak tanak update jer. Update larr??? Naahh tgk lah. Aku sibuk mende lain lar. Dari game, study hingga la melayan drama kpop as well as variety diorang. Pastu lagi byk masa habis dok update lagu2 kpop.

Aku satu je la xsuke.. Ada orang cukup x senang aku dengar/tengok/baca pasal kpop nih. Ape masalah diorang pn aku xtaw. Memang la xelok. Tapi xde la xelok sampai teruk giler2. Mana lagi elok? Dok rumah layan Running Man ke, keluar malam ngan bohsia xbalik2 rumah? Orang kate kpop ni xelok tgk pompuan nari2 memang la..abis tu artis melayu kite xde menari2? Aku rasa xde la terok sgt dari ada orang tu yang 24 jam abiskan masa bukak porn ngan layan gmbar blue. Ade je. Jgn tipu xde. Budak darjah satu pun skrg dah taw ape tu seks.

So, aku sebagai peminat kpop ni terasa la kecil hati. sampai dihina2 minat aku. ape salah aku huhu. Bukannye aku kacau hidup orang.. Minat tgk dengan dengar jer. Salah ker.. Ada yang cakap lagu kpop ada unsur2 syirik la, illuminati la, kalo dok slow kan or laju kan ada maksud tersembunyi la..ada part2 lagu yang diulang2 sebenarnye ada maksud lain la.. Yang pegi ngade2 slow n lajukan tu buat ape.bengong Orang buat lagu susah2 sedap je kate xelok.

Nak bandingkan Kpop ngan lagu Malaysia. Pehh jauh langit ngan bumi. Setahun kalo dok tgk AJL berape kerat je lagu baru yang best. Berapa kerat je lagu Malaysia keluarkan banding artist2 korea yang tiap bulan sentiasa keluar lagu baru. Competition antara diorang sangat tinggi. Music Bank, Inkigayo, dan macam2 lagi show ada. Malaysia?? Ek elehhh Muzik Muzik jer?? Please la Malaysia..aku harap2 la sangat korang punya industri music improve. Tapi sejak 2-3 tahun ni makin lama makinnn teruk. Nasib baik la ada AF dulu..ok la jugak. Keluar la sikit 2-3 lagu best hasil pelajar2 AF tuh. Nasib baik jugak la ada artis yang berani keluar sendiri macam Yuna tuh. Kalo x teros senyap la Music Malaysia.

Congrat jugak kat beberapa band underground. Aku taw ramai berbakat tapi ntah kenapa x diangkat. Orang Malaysia aku rasa dah bosan ngan music Malaysia. Tu sebab xleh salahkan kalo lagu2 indon lebih femes, lagu2 korea lagi femes dari lagu2 melayu. Sebab nye? aku rasa kualiti xbagus ngan xbanyak lagu di producekan. Komposer mana? Malaysia ni xde komposer lain ker? Balik2 muka dan nama yang sama jerr. Ape diorang ni ada main muslihat ker..macam tutup peluang komposer baru or halang komposer baru dari buat lagu? Ntah aku xtaw sebab aku dah lama x ushar pasal music malaysia nih

Sebagai bukti aku xikuti music malaysia, semalam aku baru kenal najwa latip ngan lagu muka buku. lagu ape pun aku xtaw. dengar sikit2 jer. xpernah dengar full pon sebab mcm ntah pape. satu je la aku puji. dia berani keluar lagu. berani tu dah kira point la bagi aku. sedap x sedap belakang citer. at least tambah la jugak jumlah lagu keluar kat msia nih. nk harap artist lain? peh bertahun nk tggu album keluar.

Kutuk pun memang aku kutuk. tapi pikir la kenapa aku kutuk. ak xkn kutuk kalo benda xbetol. ak harapkn yang terbaik. dan ak pcy malaysia mampu buat lebih baik dan mungkin mampu setanding dunia kpop. mungkin satu hari nanti orang kora pulak dok terkinja-kinja nk dengar lagu melayu. jadikan artis kita idola, banyak performance dibuat luar negara, world tour la pulak..pehh time tu bangga jadik anak malaysia.
Kenapa aku percaya Malaysia Boleh?? Sebab kalo tengok stage Muzik2 sekarang, sebijik macam stage Korea 20 tahun dahulu (zaman lagu trot korea). So mungkin 20 tahun akan datang impian tu jadi kenyataan.

Akhir kate, Blog aku, Aku punya suke la nak kate ape. MUAHAHAAHA

2 comments:

ak sokong apa yg kaw ckp toe,aq pown fanatik k-pop sllu gak org ktuk aq minat k-pop ney,tp nk bwt mcm mna k-pop ne dha mcm idop aq,,aq pown xska ngan lgu2 mlysia ney,.xda kemajuan. .xmenyerlah. .

ak sokong apa yg kaw ckp toe,aq pown fanatik k-pop sllu gak org ktuk aq minat k-pop ney,tp nk bwt mcm mna k-pop ne dha mcm idop aq,,aq pown xska ngan lgu2 mlysia ney,.xda kemajuan. .xmenyerlah. .

linkwithin

Related Posts 

with Thumbnails
 
  • NetworkedBlogs

  • Blogger Community

    Ourbloggerlists

    BlogMalaysia.com

    Blogged.my
    Personal blogs
  • My Blog List

  • Blog Archive

    Gengblogger